telefoon email

15-Daagse Prive Rondreis Cuba voor Connoisseurs

Caribbean-Cuba
cuba - 34
 • Algemene informatie
 • Prijzen
 • Over Cuba
Een kennismaking met Cuba is een nostalgische gebeurtenis. Het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan vanaf het moment dat Fidel Castro in 1959 de macht over nam. Het straatbeeld in de hoofdstad Havanna, met z’n oude koloniale centrum, wordt gevormd door oude Amerikaanse auto’s uit de 50-er jaren. De gastvrije bevolking, afwisselende natuur en boeiende cultuur zijn goede redenen om deze interessante reis te maken.

Dag 1: Amsterdam - Havana
Vlucht van Amsterdam naar Havana en aansluitend transfer naar uw hotel. Geniet 's avonds van een bijzonder optreden van de Buena Vista Social Club in the "Habana Café" in Hotel Meliá Cohiba (inbegrepen bij verblijf in dit hotel).

Dag 2: Havana "Koloniaal en Modern"
Kennismaking met Havana met een bezoek aan het “Capitol” en standbeeld ‘La Republica’. Vervolgens per paardenkoets langs het Prado naar Cathedral Square, waar een wandeling start door de oude stad, o.a. naar de Plaza de Armas en de beroemde Hemingway’s “Bodeguita". Na de lunch bezoek aan de Humidor bar waar een fascinerende wereld van de sigaren zich openbaart. ‘s Avonds een tour in een echte Amerikaanse klassieker en naar het befaamde “Tropicana” voor een unieke, Cubaanse muziek- en dans show.

Dag 3: Havana "Achter de schermen"
Bezoek aan een tabaksfabriek en aansluitend een korte wandeling in Havanna door de ‘Callejon de Hamel’, een kleurrijke passage met schilderijen en kunstobjecten. Hierna bezoek aan het huis van één van de beroemde leden van de Buena Vista Social Club, waar hij de laatste 5 jaar van zijn leven heeft gewoond. Lunch in een restaurant met bijzondere flair. ’s Middags vrij.

Dag 4: Havana - Vinales - Havana
Vroeg in de morgen vertrek richting Pinar del Rio, de groenste provincie van Cuba met de meest vruchtbare grond om tabak te laten groeien. Onderweg stop voor een wandeling door een tabaksveld en bezoek aan een 'drooghuis'. Lunch op een traditionele plantage met Cubaanse koffie en sigaren. Vervolgens een panoramische route door de pitoreske Vinales Vallei. Wandel door de dorpjes van Vinales waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Na een bezoek aan een privé tuin weer terug naar Havana.

Dag 5: Havana - Trinidad
Rit naar Cienfuegos met wandeling door het oude centrum en park José Martí met Frans koloniale architectuur. ‘s Middags via een mooie kustroute naar Trinidad, voor 2 nachten.

Dag 6: Trinidad
Vandaag ontdekt u Trinidad, een prachtige historische stad, gesticht in 1513. Een wandeling voert langs de idyllische Plaza Mayor met statige herenhuizen van voormalige suikerbaronnen, afgewisseld met museumbezoekjes in Palacio Brunet en Palacio Cantero. ’s Middags relaxen of een lokale honinglikeur proeven in de rustieke “Chanchanchara” bar.

Dag 7: Cayo Santa Maria
Tochtje per stoomtrein door Sugar Mill Valley. Prachtig uitzicht vanaf de legendarische ‘Slaventoren’. Daarna naar Santa Clara, de laatste rustplaats van ‘El Ché Guevara’. Na de lunch een rit over de 37 km lange dam richting de noordkust, naar de tropische stranden van Cayo Santa María voor 2 overnachtingen.

Dag 8: Cayo Santa Maria
Tijd om te relaxen! Laat u verwennen bij het zwembad of geniet aan het strand.

Dag 9: Cayo Santa Maria - Camagüey
Bezoek aan het stoomtreinmuseum of de voormalige suikermolen. Overnachting in Camagüey.

Dag 10: Camagüey - Santiago
Vandaag via Bayamo naar Santiago voor 2 overnachtingen. ‘s Avonds bezoek aan het legendarische ‘Casa de la Trova’, bakermat van de traditionele muziek en waar wereldberoemde artiesten als the Buena Vista Social Club hun carrière zijn begonnen.

Dag 11: Santiago
Een volle dag om Santiago te leren kennen. Het historische centrum met haar mooie pleinen en de voormalige upper class woonwijk waar het huis van de Bacardi familie staat, zijn zeker een bezoek waard. Lunch in het El Morro Fort met panoramisch uitzicht over zee.

Dag 12: Santiago - Playa Esmeralda
Rit door Cuba’s “Oriente” naar Holguin met onderweg een stop bij Finca Manacas, geboorteplaats van Fidel en Raul Castro. ‘s Middags lekker genieten van de zon en het strand. Informeer naar de mogelijkheden om uw strandverblijf in Playa Esmeralda te verlengen.

Dag 13: Holguin - Havana
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Holguin naar Havanna, waar u nog 1 nacht verblijft.

Dag 14: Havana - Amsterdam
Vlucht terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 15: Aankomst in Amsterdam.
Vanaf € 7023 PP

2 pers./Double/LO en AI o.b.v. prive transfers

Rondreis inclusief vluchten, prive transfers per airconditioned auto (VW Passat of Audi A4 of gelijkwaardig), Engelssprekende gids dag 1 t/m 11 en Engelssprekende vertegenwoordiging in Guardalavaca/Playa Esmeralda, excursies volgens programma, tour met de paardenkoets op dag 2, tour met Amerikaanse klassieker op dag 2, La Tropicana Show, 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 6 lunches (dag 2 t/m 6 en 11), 3 diners (dag 2, 9, en 10). Drie overnachtingen zijn o.b.v. all inclusive (dag 7, 8 en 12).

EXCLUSIEF: Drankjes (behalve in Hotel Melia Buena Vista & Paradisus Rio de Oro, deze hotels zijn all inclusive), optionele excursies, fooien, airport tax CUC 25, (contant te betalen bij check-in).

HOTELS: 4 nachten Havana: Hotel Melia Cohiba (5*), Royal Service;
2 nachten Trinidad: Gran Hotel Iberostar (4,5*);
2 nachten Cayo Santa Maria: Hotel Melia Buena Vista (5*), Royal Service o.b.v. All Inclusive;
1 nacht Camaguey: Casa Particular of Hotel El Camino de Hierro (3*);
2 nachten Santiago: Hotel Melia Santiago (4*), Standard The Level;
1 nacht Playa Esmeralda: Hotel Paradisus Rio de Oro (5*), Royal Service o.b.v. All Inclusive
1 nacht Havana: hotel Saratoga (5*), Standard Deluxe Patio Room.
Toeslag juniorsuites in Melia Cohiba Havanna, Iberostar Grand Hotel Trinidad of overige luxere kamertypes op aanvraag.
Toeslag Hotel Saratoga of Kempinski in Havanna i.p.v. Melia Cohiba aan het begin van de reis op aanvraag.

Genoemde prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs kan worden uitgerekend op basis van de door u gewenste vertrekdatum, het reisgezelschap en de keuze van de hotels.

basisprijs pp:
verlenging pp pn:
1 pers kamer pp pn:
halfpension pp pn:
executive suite pp pn:
pool suite pp pn:
PRIJZEN PER PERSOON, INCLUSIEF:
 • Vlucht met KLM Amsterdam - Havana v.v. (R-klasse) en lokale vlucht Holguin - Havana in Economy Class.
 • Luchthavenbelastingen KLM Havana € 244,- (wijzigingen voorbehouden).
 • Genoemde transfers/autohuur.

  EXCLUSIEF:
 • Toeslag Business Class KLM Havana (Z-klasse) op aanvraag.
 • Hoogseizoentoeslag KLM Havana op aanvraag.
 • Vluchttoeslag KLM overige boekingsklasses (i.p.v. R-klasse).
 • Vertrekbelasting USD 25,-.

  OVERIG:
 • Vluchten met TUI Fly op aanvraag mogelijk.
 • Een kennismaking met Cuba is een nostalgische gebeurtenis. Het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan vanaf het moment dat Fidel Castro in 1959 de macht over nam. Het straatbeeld in de hoofdstad Havanna, met z’n oude koloniale centrum, wordt gevormd door oude Amerikaanse auto’s uit de 50-er jaren. De gastvrije bevolking, afwisselende natuur en boeiende cultuur zijn goede redenen om deze interessante reis te maken.

  toevoegen aan favorieten
  toegevoegd aan favorieten
  REISVOORSTEL AANVRAGEN

  Persoonlijke Reisadvies

  travel-agent

  Voor een scherpe offerte gebaseerd op de laatste speciale aanbiedingen, neem contact op met onze enthousiaste en ervaren reisspecialisten via: 035-5431588 of vip@executivetravel.nl

  Geweldige reis naar Thailand gehad en super georganiseerd door alle lieve dames van Executive Travel Services in Blaricum . Topservice en alles klopte perfect.

  Herma & Arnold Tamse

  Meer informatie

  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel of vraag onze inspirerende bochure aan boordevol exclusieve en unieke reizen.

  BROCHURE AANVRAGEN

  Bedankt voor het aanvragen van een brochure!

  NEEM CONTACT MET ONS OP

  Stel uw vraag, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Bedankt voor uw vraag. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

  Executive VIP Travel
  Executive Golf Travel
  CarChallenge