telefoon email

10-Daagse prive rondreis Oeganda - Gorilla's in the mist

Afrika-Oeganda
oeganda & rwanda - oeganda mweya safari lodge_water
 • Algemene informatie
 • Prijzen
 • Over Oeganda

Eén van de onbekendere landen van donker Afrika, gelegen op de evenaar, ingeklemd tussen Kenia, Soedan, Tanzania, Rwanda en Congo. Oeganda ontleent z’n naam aan het koninkrijk Boeganda, in het zuiden gelegen. De belangrijkste steden zijn de hoofdstad Kampala, verspreid over 7 heuvels, “de heuvels der antilopen”, en Entebbe aan het beroemde Victoriameer. Oeganda (en ook Rwanda) zijn bekend vanwege de aanwezigheid van berggorilla’s, die - verdeeld over een aantal families in diverse wildparken - nog tijdens safari’s gespot kunnen worden. Heel bijzonder: “Gorillas in the Mist”!

Dag 1: Amsterdam - Entebbe
Vlucht naar Entebbe en aansluitend transfer naar uw hotel.

Dag 2: Entebbe - Lake Mburo NP
Per 4WD op weg naar het Lake Mburo National Park (ca. 3 ½ uur rijden), bestaande uit savannes, moerassen, heuvels en meren. Onderweg stops bij authentieke “Mpigi Drum Makers” en natuurlijk op de evenaar. Na de lunch een eerste kennismaking met ‘wildlife’, waaronder krokodillen en nijlpaarden tijdens een boottocht. Overnachting in de eenvoudige Mihingo Lodge in een comfortabele safaritent.

Dag 3: Lake Mburo NP - Bwindi NP
Een vroege ochtend gamedrive door het wildpark, waar een diversiteit aan dieren langs trekt, zoals o.a. zebra’s, impala’s en buffels, maar ook jakhalzen, hyena’s en luipaarden. Na het ontbijt voert de tocht naar het Bwindi National Park (ca. 5 uur rijden). Twee overnachtingen in een cottage van Mahogany Springs.

Dag 4: Bwindi NP
Vandaag de eerste kennismaking met berggorilla’s. In dit gebied woont de helft van de gehele populatie van de wereld, verdeeld over 10 groepen! Na een korte briefing door de gids op pad voor een safari te voet.

Dag 5: Bwindi NP - Queen Elizabeth Park
Door een agrarisch gebied naar het Queen Elizabeth Park (ca. 5 uur rijden). Twee overnachtingen in Mweya Safari Lodge.

Dag 6: Queen Elizabeth Park
Tijdens de ochtend gamedrive gaat u op zoek naar olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden, met uitzicht op de kraters van de in nevel gehulde berg Mt. Rwenzori. Misschien nog tijd voor een boottrip op het Kazinga Kanaal en oog in oog staan met nijlpaarden.

Dag 7: Queen Elizabeth Park - Kibale NP
Optioneel nog een gamedrive en vervolgens naar het Kibale National Park. Onderweg bezoek aan de Kasenda kraters. Twee overnachtingen in Kyaninga Lodge.

Dag 8: Kibale NP
Een voettocht op zoek naar de chimpansees in Kibale Forest. Een vrolijk onderdeel van deze reis. ’s Middags een wandeling door het Bigodi moerasgebied, waar u vele bijzondere vogels en vlinders zult zien en wellicht kennismaakt met de lokale bevolking.

Dag 9: Kibale NP - Entebbe - Amsterdam
Na het ontbijt terug naar Entebbe en aansluitend de vlucht naar Amsterdam.

Dag 10: Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

In verband met beperkte mogelijkheden om de gorilla’s te zien, is het een must om deze reis heel tijdig te boeken. Tevens mogelijkheden om de reis te combineren met Rwanda. Informeer naar de mogelijkheden: 035 - 543 1588.

Vanaf € 5595 PP

Arrangement 10 dagen
2 pers/Double/HP/VP

Rondreis inclusief meet & assist bij aankomst op de luchthaven van Entebbe, transfers per Landcruiser 4 x 4 met Engelssprekende gids, gamedrives (volgens programma), boottocht Kazinga Channel, natuurwandeling, 8 hotelovernachtingen, alle maaltijden (9 x ontbijt, 8 x lunch en 8 x diner), Gorilla Permit, Chimpansee trekking in Kibale en entreegelden Nationale Parken.
Exclusief: fooien, visum, optionele activiteiten, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Hotels:
1 nacht Entebbe/Lake Victoria in 2 Friends Beach Guesthouse
1 nacht Lake Mburo NP in Mihingo Lodge
2 nachten Bwindi NP in Mahogany Springs
2 nachten Queen Elizabeth NP in Mweya Safari Lodge
2 nachten Kibale in Kyaninga Lodge
De genoemde prijzen gelden ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave en offerte op maat, neem contact met ons op.

basisprijs pp:
verlenging pp pn:
1 pers kamer pp pn:
halfpension pp pn:
executive suite pp pn:
pool suite pp pn:
  BASISPRIJS PER PERSOON, INCLUSIEF:
 • Vlucht Amsterdam - Entebbe - Amsterdam met KLM (N-klasse).
 • Luchthavenbelastingen € 294,-. Wijzigingen voorbehouden.
 • Prive transfers.
  • EXCLUSIEF:
  • Overige excursies en entreegelden.
  • Business Class toeslag en hoogseizoentoeslag KLM op aanvraag.
  • Vluchttoeslag overige boekingsklasses KLM (i.p.v. N-klasse) i.v.m. beschikbaarheid.
    OVERIG:
   • In verband met sterke koersfluctuaties behouden wij ons het recht voor om (conform onze voorwaarden) koerstoeslagen te berekenen. Deze toeslagen zullen - indien van toepassing - netto, dus zonder opslag worden doorbelast.

Oeganda is één van de onbekendere landen van donker Afrika, gelegen op de evenaar, ingeklemd tussen Kenia, Soedan, Tanzania, Rwanda en Congo. Oeganda ontleent z’n naam aan het koninkrijk Boeganda, in het zuiden gelegen. De belangrijkste steden zijn de hoofdstad Kampala, verspreid over 7 heuvels, “de heuvels der antilopen”, en Entebbe aan het beroemde Victoriameer. Oeganda (en ook Rwanda) zijn bekend vanwege de aanwezigheid van berggorilla’s, die - verdeeld over een aantal families in diverse wildparken - nog tijdens safari’s gespot kunnen worden. Heel bijzonder: “Gorillas in the Mist”!

toevoegen aan favorieten
toegevoegd aan favorieten
REISVOORSTEL AANVRAGEN

Persoonlijke Reisadvies

travel-agent

Voor een scherpe offerte gebaseerd op de laatste speciale aanbiedingen, neem contact op met onze enthousiaste en ervaren reisspecialisten via: 035-5431588 of vip@executivetravel.nl

Geweldige reis naar Thailand gehad en super georganiseerd door alle lieve dames van Executive Travel Services in Blaricum . Topservice en alles klopte perfect.

Herma & Arnold Tamse

Meer informatie

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel of vraag onze inspirerende bochure aan boordevol exclusieve en unieke reizen.

BROCHURE AANVRAGEN

Bedankt voor het aanvragen van een brochure!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Stel uw vraag, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bedankt voor uw vraag. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Executive VIP Travel
Executive Golf Travel
CarChallenge