telefoon email
 • zoekzoek
 • kaartkaart
Favorieten
Uw favorieten:
Er zijn nog geen favorieten toegevoegd.
  Ga naar favorieten
  Bestemming
  U bekijkt onze reizen voor Oeganda. Deze bestemming heeft geen (sub)bestemmingen.
  Thema
  Faciliteiten

  Oeganda

  Oeganda is één van de onbekendere landen van donker Afrika, gelegen op de evenaar, ingeklemd tussen Kenia, Soedan, Tanzania, Rwanda en Congo. Oeganda ontleent z’n naam aan het koninkrijk Boeganda, in het zuiden gelegen. De belangrijkste steden zijn de hoofdstad Kampala, verspreid over 7 heuvels, “de heuvels der antilopen”, en Entebbe aan het beroemde Victoriameer. Oeganda (en ook Rwanda) zijn bekend vanwege de aanwezigheid van berggorilla’s, die – verdeeld over een aantal families in diverse wildparken – nog tijdens safari’s gespot kunnen worden. Heel bijzonder: “Gorillas in the Mist”!

  U ZOEKT OP:

  10-Daagse prive rondreis Oeganda - Gorilla's in the mist
  Prive Rondreizen | Wildlife & Safari

  10-Daagse prive rondreis Oeganda - Gorilla's in the mist

  Afrika-Oeganda

  Eén van de onbekendere landen van donker Afrika, gelegen op de evenaar, ingeklemd tussen Kenia, Soedan, Tanzania, Rwanda en Congo. Oeganda ontleent z’n naam aan het koninkrijk Boeganda, in het zuiden gelegen. De belangrijkste steden zijn de hoofdstad Kampala, verspreid over 7 heuvels, “de heuvels der antilopen”, en Entebbe aan het beroemde Victoriameer. Oeganda (en ook Rwanda) zijn bekend vanwege de aanwezigheid van berggorilla’s, die - verdeeld over een aantal families in diverse wildparken - nog tijdens safari’s gespot kunnen worden. Heel bijzonder: “Gorillas in the Mist”!

  Dag 1: Amsterdam - Entebbe
  Vlucht naar Entebbe en aansluitend transfer naar uw hotel.

  Dag 2: Entebbe - Lake Mburo NP
  Per 4WD op weg naar het Lake Mburo National Park (ca. 3 ½ uur rijden), bestaande uit savannes, moerassen, heuvels en meren. Onderweg stops bij authentieke “Mpigi Drum Makers” en natuurlijk op de evenaar. Na de lunch een eerste kennismaking met ‘wildlife’, waaronder krokodillen en nijlpaarden tijdens een boottocht. Overnachting in de eenvoudige Mihingo Lodge in een comfortabele safaritent.

  Dag 3: Lake Mburo NP - Bwindi NP
  Een vroege ochtend gamedrive door het wildpark, waar een diversiteit aan dieren langs trekt, zoals o.a. zebra’s, impala’s en buffels, maar ook jakhalzen, hyena’s en luipaarden. Na het ontbijt voert de tocht naar het Bwindi National Park (ca. 5 uur rijden). Twee overnachtingen in een cottage van Mahogany Springs.

  Dag 4: Bwindi NP
  Vandaag de eerste kennismaking met berggorilla’s. In dit gebied woont de helft van de gehele populatie van de wereld, verdeeld over 10 groepen! Na een korte briefing door de gids op pad voor een safari te voet.

  Dag 5: Bwindi NP - Queen Elizabeth Park
  Door een agrarisch gebied naar het Queen Elizabeth Park (ca. 5 uur rijden). Twee overnachtingen in Mweya Safari Lodge.

  Dag 6: Queen Elizabeth Park
  Tijdens de ochtend gamedrive gaat u op zoek naar olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden, met uitzicht op de kraters van de in nevel gehulde berg Mt. Rwenzori. Misschien nog tijd voor een boottrip op het Kazinga Kanaal en oog in oog staan met nijlpaarden.

  Dag 7: Queen Elizabeth Park - Kibale NP
  Optioneel nog een gamedrive en vervolgens naar het Kibale National Park. Onderweg bezoek aan de Kasenda kraters. Twee overnachtingen in Kyaninga Lodge.

  Dag 8: Kibale NP
  Een voettocht op zoek naar de chimpansees in Kibale Forest. Een vrolijk onderdeel van deze reis. ’s Middags een wandeling door het Bigodi moerasgebied, waar u vele bijzondere vogels en vlinders zult zien en wellicht kennismaakt met de lokale bevolking.

  Dag 9: Kibale NP - Entebbe - Amsterdam
  Na het ontbijt terug naar Entebbe en aansluitend de vlucht naar Amsterdam.

  Dag 10: Amsterdam
  Aankomst in Amsterdam.

  In verband met beperkte mogelijkheden om de gorilla’s te zien, is het een must om deze reis heel tijdig te boeken. Tevens mogelijkheden om de reis te combineren met Rwanda. Informeer naar de mogelijkheden: 035 - 543 1588.

  LEES MEER

  Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Bel ons op 035 543 1588, zodat wij uw reis op maat kunnen samenstellen.


  “Geweldige vakantie gehad, goed verzorgd. We zijn blij met de services van Executive VIP Travel.”

  Fam. vd Berg

  Meer informatie

  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel of vraag onze inspirerende bochure aan boordevol exclusieve en unieke reizen.

  BROCHURE AANVRAGEN

  Bedankt voor het aanvragen van een brochure!

  NEEM CONTACT MET ONS OP

  Stel uw vraag, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Bedankt voor uw vraag. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

  Executive VIP Travel
  Executive Golf Travel
  CarChallenge