telefoon email
 • zoekzoek
 • kaartkaart
Favorieten
Uw favorieten:
Er zijn nog geen favorieten toegevoegd.
  Ga naar favorieten
  Bestemming
  U bekijkt onze reizen voor Japan. Deze bestemming heeft geen (sub)bestemmingen.
  Thema
  Faciliteiten

  Japan

  Japan, het land met vele gezichten en het land van de rijzende zon.Traditionele en moderne architectuur wisselen elkaar op harmonieuze wijze af. Behalve bruisende metropolen, kunt u in Japan ook genieten van het plattelandsleven en mooie natuur. Door het uitstekende openbaar vervoer, is Japan bij uitstek geschikt om individueel te bereizen.

  U ZOEKT OP:

  15-Daagse Prive Rondreis - Highlights of Japan
  Prive Rondreizen

  15-Daagse Prive Rondreis - Highlights of Japan

  Azie-Japan
  Japan, het land met vele gezichten en het land van de rijzende zon. Traditionele en moderne architectuur wisselen elkaar op harmonieuze wijze af. Behalve bruisende metropolen, kunt u in Japan ook genieten van het plattelandsleven en mooie natuur. Door het uitstekende openbaar vervoer, is Japan bij uitstek geschikt om individueel te bereizen.

  Dag 1: Amsterdam - Tokyo
  Vlucht van Amsterdam rechtstreeks naar Tokyo, de grootste stad ter wereld. 

  Dag 2: Tokyo
  Na aankomst transfer naar uw hotel voor 3 nachten. Middag ter vrije besteding.

  Dag 3: Tokyo
  Per openbaar vervoer reist u met een privé gids langs de hoogtepunten van de stad, zoals de Meiji Shrine, één van de belangrijkste heiligdommen van Tokyo. Ook heeft Tokyo mooie pleinen, paviljoens en torii. In de wijk Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, Tokyo’s oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rondom de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Met de metro gaat u weer terug naar uw hotel

  Dag 4: Tokyo
  Ontdek uw culinaire talenten tijdens een kookworkshop. Proef tevens de sfeer in de vele straatjes van de Tsukiji Outer Market (het gebied rondom de Tsukiji Fish Market met vele etenswarenwinkeltjes en sushi bars) tijdens een wandeling. U krijgt les in het maken van verschillende sushi, zoals maki, gunkan en nigiri, maar ook het maken van vlees- en groentegerechten behoort tot de mogelijkheden. Daarna is het tijd om te proeven of het gelukt is! De middag is verder ter vrije besteding in Tokyo.

  Dag 5: Tokyo - Hakone
  Per Express trein reist u in ca. 2 uur naar Hakone, deel van het Fuji Hakone Izu National Park en bekend om zijn prachtige natuur, hotsprings en het uitzicht op Mt. Fuji. Met de Hakone Transport pass kunt u gebruik maken van verschillende manieren van vervoer. Maak een ritje in de langste kabelbaan ter wereld naar Mt. Owakudani (beperkt open), terwijl u hotsprings en zwavelachtige dampen passeert in deze vulkanische omgeving. Of maak een boottochtje over Ashinoko, een meer dat 3000 jaar geleden is ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Overnachting in Hakone in een traditionele ryokan.

  Dag 6: Hakone - Takayama
  Na een laatste onderdompeling in de hotspring reist u met de beroemde Shinkansen bullettrein en de Limited Express Hida Wideview naar Takayama. Dit is één van de mooiste treinreizen van Japan met schitterende uitzichten op de hoge bergen en diepe kloven. Het charmante bergdorpje Takayama aan de westkust van Honshu heeft een oud centrum waar u heerlijk kunt slenteren. De bekendste bezienswaardigheid is het Takayama-kasteel. Door de redelijk geïsoleerde ligging heeft zich in deze omgeving honderden jaren lang een eigen cultuur ontwikkeld. Twee overnachtingen in een traditionele ryokan in Takayama. 

  Dag 7: Takayama
  Dag ter vrije besteding in Takayama. De ochtendmarkt is een bezoek waard, maar u kunt ook kiezen voor een 'Food & Culture' wandeling met een gids gevolgd door een fietstour door de rijstvelden. Tijdens de wandeling bezoekt u meerdere 'food shops' met de gids en maakt u kennis met de lokale delicatessen en de kleurrijke geschiedenis van Takayama. De wandeling wordt gevolgd door een fietstour langs traditionele huizen en rijstvelden en geeft een 'insight' in de leefstijl op het platteland.

  Dag 8: Takayama - Shirakawago - Kanazawa
  Na het ontbijt vertrek per bus naar Shirakawago, een traditioneel boerendorpje in een mooie afgelegen vallei te midden van de Japanse Alpen, lange tijd van de buitenwereld afgesloten. Hierdoor heeft zich door de eeuwen heen een unieke cultuur en bouwstijl ontwikkeld. De boerderijen zijn groter dan gebruikelijk in Japan, opgetrokken uit hout met dikke, stijl aflopende rieten daken die er uitzien als handen in gebedspositie (Gassho-zukuri). De daken werden zo gebouwd om de zware sneeuwval in de winter te kunnen weerstaan en het zorgde er tevens voor dat het in huis 's winters warm en in de zomer koel was. Dit was aangenaam voor de bewoners, maar ook van belang voor de cultivatie van de zijderupsen aangezien de lokale bevolking hier leefde van de zijdeproductie. In het dorp Shirakawago (ook wel bekend als Ogimachi) zijn nog 59 goed geconserveerde boerderijen die sinds 1995 zijn opgenomen op de lijst van Werelderfgoed van Unesco. In de middag reist u per bus verder naar Kanazawa waar u twee nachten verblijft. 

  Dag 9: Kanazawa
  Bezoek op eigen gelegenheid het prachtig bewaard gebleven kasteel van Kanazawa, dat één van de rijkste in Japan was in de 17e eeuw. Bezoek ook de Kenroku Garden, deze tuin staat in de top 3 van Japan en wandel door het Higashi Chaya district, een historische wijk met voormalige ‘cha-ya’s oftewel theehuizen waar voorheen de Geisha’s de gasten met zang en dans vermaakten. Er zijn nog 2 originele theehuizen bewaard gebleven en opengesteld voor publiek. 

  Maak een wandeling door het oude Samurai district van Nagamachi welke werd gespaard van de zware bombardementen van WOII. Het geeft u een blik op het rijke, feodale verleden van Japan. Interessant voor een bezoek zijn ook de vele tempels van Kanazawa en de levendige vismarkt. 

  Dag 10: Kanazawa - Hiroshima
  Per trein reist u van Kanazawa naar Hiroshima voor 2 overnachtingen. De stad was in 1945 het doelwit van de allereerste atoombom. Een verwoeste stad bleef achter, met ontelbaar veel doden en gewonden. Het bleek gelukkig niet onmogelijk de stad weer op te bouwen tot een bruisende en gemoedelijke plek, aan de rivier en met een imposant kasteel. In het centrum vindt u het Peace Memorial Park, met gedenkstenen, kunst, fonteinen en een museum. 

  Dag 11: Hiroshima
  Een kort ritje per ferry brengt u naar Miyajima Island. Vlak voor het eilandje staat de grote rode torii, met vloed staat deze in het water. Verder kunt u er heerlijke oesters eten, wandelen rond de top van Mount Misen (evt. te bereiken met een kabelbaan) en een bezoek brengen aan diverse tempels en heiligdommen.

  Dag 12: Hiroshima - Kyoto
  Per Shinkansen trein reist u naar Kyoto, de voormalige hoofdstad van Japan en het culturele en historische centrum van het land; een absolute must voor elke Japan-reiziger. De stad was bijna duizend jaar de zetel van de keizerlijke macht en de vestigingsplaats van vele boeddhistische sektes. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de gehele stad en langs de buitenrand vormen de tempels een oase van rust en klassieke schoonheid. 

  's Middags brengt u een bezoek aan Korin-in, een sub-tempel van Kodai-ji, één van Kyoto’s meest beroemde zen-tempels, voor een Japanse theeceremonie. U krijgt een volledige uitleg over de Japanse thee en theeceremonie, zijn lange geschiedenis en relatie met het Zen Boeddhisme.

  Dag 13: Kyoto
  Het wordt een sportieve ochtend vandaag, u gaat namelijk Kyoto per fiets ontdekken! Kyoto is een perfecte stad om per fiets te bezoeken, er zijn geen bergen en er is weinig verkeer. U fietst door het Miyagawaco en Gion Geisha district en hopelijk ziet u hier een Geisha of Maiko. Vervolgens per fiets langs het Shirakawa kanaal met oude traditionele theehuizen, het Imperal Palace Park en de Kamo rivier. De oever is geliefd bij de lokale bevolking om te wandelen. Na de fietstoer keert u terug naar het hotel om even op te frissen.

  Aan het einde van de middag wordt u opgehaald door de gids voor een avond om nooit te vergeten! Eerst maakt u een wandeling door "Gion", Kyoto's Geisha district met sfeervolle straatjes met vele restaurants en winkels. Hierna gaat u naar een privé restaurant voor een exclusief en traditioneel diner in gezelschap en met entertainment van een Maiko (leerling Geisha) of een Geisha. 

  Dag 14: Kyoto
  In Kyoto zijn ruim 2000 heiligdommen en tempels te vinden waarvan er 17 op de Unesco Wereld erfgoedlijst staan. Bezoek bijvoorbeeld de overdekte markt Nishiki met bijzondere stalletjes en de nabijgelegen wijk van de geisha’s, Gion. Optioneel kunt u met uw Japan Rail Pass (reeds inbegrepen) naar Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan.

  Dag 15: Kyoto - Osaka - Amsterdam
  Transfer naar de luchthaven van Osaka voor de vlucht terug naar Amsterdam.

  TIP: Verleng uw reis naar Japan met een extra nacht in Osaka, de culinaire hoofdstad van Japan, en maak hier een interessante 'food tour'.
  LEES MEER

  Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Bel ons op 035 543 1588, zodat wij uw reis op maat kunnen samenstellen.


  "Perfecte service, nemen alle tijd om alles goed uit te zoeken. De reis was in één woord perfect!"

  Dhr. van Put

  Meer informatie

  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel of vraag onze inspirerende bochure aan boordevol exclusieve en unieke reizen.

  BROCHURE AANVRAGEN

  Bedankt voor het aanvragen van een brochure!

  NEEM CONTACT MET ONS OP

  Stel uw vraag, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Bedankt voor uw vraag. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

  Executive VIP Travel
  Executive Golf Travel
  CarChallenge