telefoon email

15-Daagse Prive Rondreis - Highlights of Japan

Azie-Japan
japan - hozomon en pagoda, sensoji tempel, asakusa, tokyo
 • Algemene informatie
 • Prijzen
 • Over Japan

Japan, het land met vele gezichten en het land van de rijzende zon. Traditionele en moderne architectuur wisselen elkaar op harmonieuze wijze af. Behalve bruisende metropolen, kunt u in Japan ook genieten van het plattelandsleven en mooie natuur. Door het uitstekende openbaar vervoer, is Japan bij uitstek geschikt om individueel te bereizen.

Dag 1: Amsterdam - Tokyo
Vlucht van Amsterdam rechtstreeks naar Tokyo, de grootste stad ter wereld. 

Dag 2: Tokyo
Na aankomst transfer naar uw hotel voor 3 nachten. Middag ter vrije besteding.

Dag 3: Tokyo
Per openbaar vervoer reist u met een privé gids langs de hoogtepunten van de stad, zoals de Meiji Shrine, één van de belangrijkste heiligdommen van Tokyo. Ook heeft Tokyo mooie pleinen, paviljoens en torii. In de wijk Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, Tokyo’s oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rondom de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Met de metro gaat u weer terug naar uw hotel

Dag 4: Tokyo
Ontdek uw culinaire talenten tijdens een kookworkshop. Proef tevens de sfeer in de vele straatjes van de Tsukiji Outer Market (het gebied rondom de Tsukiji Fish Market met vele etenswarenwinkeltjes en sushi bars) tijdens een wandeling. U krijgt les in het maken van verschillende sushi, zoals maki, gunkan en nigiri, maar ook het maken van vlees- en groentegerechten behoort tot de mogelijkheden. Daarna is het tijd om te proeven of het gelukt is! De middag is verder ter vrije besteding in Tokyo.

Dag 5: Tokyo - Hakone
Per Express trein reist u in ca. 2 uur naar Hakone, deel van het Fuji Hakone Izu National Park en bekend om zijn prachtige natuur, hotsprings en het uitzicht op Mt. Fuji. Met de Hakone Transport pass kunt u gebruik maken van verschillende manieren van vervoer. Maak een ritje in de langste kabelbaan ter wereld naar Mt. Owakudani (beperkt open), terwijl u hotsprings en zwavelachtige dampen passeert in deze vulkanische omgeving. Of maak een boottochtje over Ashinoko, een meer dat 3000 jaar geleden is ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Overnachting in Hakone in een traditionele ryokan.

Dag 6: Hakone - Takayama
Na een laatste onderdompeling in de hotspring reist u met de beroemde Shinkansen bullettrein en de Limited Express Hida Wideview naar Takayama. Dit is één van de mooiste treinreizen van Japan met schitterende uitzichten op de hoge bergen en diepe kloven. Het charmante bergdorpje Takayama aan de westkust van Honshu heeft een oud centrum waar u heerlijk kunt slenteren. De bekendste bezienswaardigheid is het Takayama-kasteel. Door de redelijk geïsoleerde ligging heeft zich in deze omgeving honderden jaren lang een eigen cultuur ontwikkeld. Twee overnachtingen in een traditionele ryokan in Takayama. 

Dag 7: Takayama
Dag ter vrije besteding in Takayama. De ochtendmarkt is een bezoek waard, maar u kunt ook kiezen voor een 'Food & Culture' wandeling met een gids gevolgd door een fietstour door de rijstvelden. Tijdens de wandeling bezoekt u meerdere 'food shops' met de gids en maakt u kennis met de lokale delicatessen en de kleurrijke geschiedenis van Takayama. De wandeling wordt gevolgd door een fietstour langs traditionele huizen en rijstvelden en geeft een 'insight' in de leefstijl op het platteland.

Dag 8: Takayama - Shirakawago - Kanazawa
Na het ontbijt vertrek per bus naar Shirakawago, een traditioneel boerendorpje in een mooie afgelegen vallei te midden van de Japanse Alpen, lange tijd van de buitenwereld afgesloten. Hierdoor heeft zich door de eeuwen heen een unieke cultuur en bouwstijl ontwikkeld. De boerderijen zijn groter dan gebruikelijk in Japan, opgetrokken uit hout met dikke, stijl aflopende rieten daken die er uitzien als handen in gebedspositie (Gassho-zukuri). De daken werden zo gebouwd om de zware sneeuwval in de winter te kunnen weerstaan en het zorgde er tevens voor dat het in huis 's winters warm en in de zomer koel was. Dit was aangenaam voor de bewoners, maar ook van belang voor de cultivatie van de zijderupsen aangezien de lokale bevolking hier leefde van de zijdeproductie. In het dorp Shirakawago (ook wel bekend als Ogimachi) zijn nog 59 goed geconserveerde boerderijen die sinds 1995 zijn opgenomen op de lijst van Werelderfgoed van Unesco. In de middag reist u per bus verder naar Kanazawa waar u twee nachten verblijft. 

Dag 9: Kanazawa
Bezoek op eigen gelegenheid het prachtig bewaard gebleven kasteel van Kanazawa, dat één van de rijkste in Japan was in de 17e eeuw. Bezoek ook de Kenroku Garden, deze tuin staat in de top 3 van Japan en wandel door het Higashi Chaya district, een historische wijk met voormalige ‘cha-ya’s oftewel theehuizen waar voorheen de Geisha’s de gasten met zang en dans vermaakten. Er zijn nog 2 originele theehuizen bewaard gebleven en opengesteld voor publiek. 

Maak een wandeling door het oude Samurai district van Nagamachi welke werd gespaard van de zware bombardementen van WOII. Het geeft u een blik op het rijke, feodale verleden van Japan. Interessant voor een bezoek zijn ook de vele tempels van Kanazawa en de levendige vismarkt. 

Dag 10: Kanazawa - Hiroshima
Per trein reist u van Kanazawa naar Hiroshima voor 2 overnachtingen. De stad was in 1945 het doelwit van de allereerste atoombom. Een verwoeste stad bleef achter, met ontelbaar veel doden en gewonden. Het bleek gelukkig niet onmogelijk de stad weer op te bouwen tot een bruisende en gemoedelijke plek, aan de rivier en met een imposant kasteel. In het centrum vindt u het Peace Memorial Park, met gedenkstenen, kunst, fonteinen en een museum. 

Dag 11: Hiroshima
Een kort ritje per ferry brengt u naar Miyajima Island. Vlak voor het eilandje staat de grote rode torii, met vloed staat deze in het water. Verder kunt u er heerlijke oesters eten, wandelen rond de top van Mount Misen (evt. te bereiken met een kabelbaan) en een bezoek brengen aan diverse tempels en heiligdommen.

Dag 12: Hiroshima - Kyoto
Per Shinkansen trein reist u naar Kyoto, de voormalige hoofdstad van Japan en het culturele en historische centrum van het land; een absolute must voor elke Japan-reiziger. De stad was bijna duizend jaar de zetel van de keizerlijke macht en de vestigingsplaats van vele boeddhistische sektes. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de gehele stad en langs de buitenrand vormen de tempels een oase van rust en klassieke schoonheid. 

's Middags brengt u een bezoek aan Korin-in, een sub-tempel van Kodai-ji, één van Kyoto’s meest beroemde zen-tempels, voor een Japanse theeceremonie. U krijgt een volledige uitleg over de Japanse thee en theeceremonie, zijn lange geschiedenis en relatie met het Zen Boeddhisme.

Dag 13: Kyoto
Het wordt een sportieve ochtend vandaag, u gaat namelijk Kyoto per fiets ontdekken! Kyoto is een perfecte stad om per fiets te bezoeken, er zijn geen bergen en er is weinig verkeer. U fietst door het Miyagawaco en Gion Geisha district en hopelijk ziet u hier een Geisha of Maiko. Vervolgens per fiets langs het Shirakawa kanaal met oude traditionele theehuizen, het Imperal Palace Park en de Kamo rivier. De oever is geliefd bij de lokale bevolking om te wandelen. Na de fietstoer keert u terug naar het hotel om even op te frissen.

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald door de gids voor een avond om nooit te vergeten! Eerst maakt u een wandeling door "Gion", Kyoto's Geisha district met sfeervolle straatjes met vele restaurants en winkels. Hierna gaat u naar een privé restaurant voor een exclusief en traditioneel diner in gezelschap en met entertainment van een Maiko (leerling Geisha) of een Geisha. 

Dag 14: Kyoto
In Kyoto zijn ruim 2000 heiligdommen en tempels te vinden waarvan er 17 op de Unesco Wereld erfgoedlijst staan. Bezoek bijvoorbeeld de overdekte markt Nishiki met bijzondere stalletjes en de nabijgelegen wijk van de geisha’s, Gion. Optioneel kunt u met uw Japan Rail Pass (reeds inbegrepen) naar Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan.

Dag 15: Kyoto - Osaka - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Osaka voor de vlucht terug naar Amsterdam.

TIP: Verleng uw reis naar Japan met een extra nacht in Osaka, de culinaire hoofdstad van Japan, en maak hier een interessante 'food tour'.

Vanaf € 7695 PP

2 pers./Double/LO/volgens programma

Rondreis conform programma inclusief vluchten, meet en greet op de airport bij aankomst, prive transfer van de luchthaven Tokyo naar het hotel in Tokyo en van het hotel in Kyoto naar de luchthaven van Osaka, alle transfers van de hotels naar het treinstation v.v. en 13 hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt. Tevens inclusief diner op dag 5, 6, 7 en 13.
EXCURSIES: De volgende excursies en services zijn inbegrepen:
Dag 3: PASMO Transport Pass voor gebruik van het openbaar vervoer in Tokyo (credit JPY 1.500,-), tour door Tokyo met Engels sprekende gids
Dag 4: Excursie Sushi Making met Engelssprekende instructeur inclusief wandeling door de straatjes van Tsukiji Outer Market en de lunch (let op: bezoek aan de vismarkt is niet meer mogelijk, maar rondom de vismarkt zijn vele leuke straatjes met etenswarenwinkeltjes en sushi bars)
Dag 5: Enkele reis Limited Express Train ticket Shinjuku Station - Hakone Odawara Station (duur ca. 1 uur) incl. gereserveerde zitplaatsen, taxi transfers van en naar het station, 2-Daagse Hakone Free Pass op dag 5 en 6
Dag 6: Taxi transfer naar het station en treintickets Odawara Station - Takayama Station (duur ca. 5 uur), bij aankomst in Takayama neemt u de shuttlebus naar de ryokan
Dag 8: Busticket Takayama - Shirakawago (duur ca. 50 minuten) en Shirakawago - Kanazawa (duur ca. 75 minuten)
Dag 10: Treintickets Kanazawa - Hiroshima en bij aankomst in Hiroshima prive transfer met Engelssprekende assistent naar uw hotel
Dag 12: Treintickets Hiroshima - Kyoto inclusief prive transfers met Engelssprekende assistent van en naar de stations, Japanse theeceremonie en stadswandeling onder begeleiding van een Engels sprekende gids in Kyoto inclusief entreegelden en vervoer.
Dag 13: Fietstour door Kyoto inclusief Engelssprekende gids (duur ca. 3 uur), entreegelden en verzekering en 's avonds wandeling met de gids door "Gion", Kyoto's Geisha district, en diner met een Geisha of Maiko.
HOTELS:
3 nachten Tokyo, Conrad Hotel (City View Room) of Palace Hotel (Deluxe Room).
1 nacht Hakone, Gora Kadan (Japanese Style Room with private bath)
2 nachten Takayama, Hidatei Hanaougi (Japanese Style Room with private bath)
2 nachten Kanazawa, Hotel Nikko (Luxe Floor Room)
2 nachten Hiroshima, Sheraton Hotel (Deluxe Room)
3 nachten Kyoto, Hyatt Regency (Deluxe Room)
Exclusief bagageservice, waarbij uw bagage van het ene hotel naar het andere vervoerd wordt. Kosten op aanvraag.

basisprijs pp:
verlenging pp pn:
1 pers kamer pp pn:
halfpension pp pn:
executive suite pp pn:
pool suite pp pn:
  BASISPRIJS PER PERSOON, INCLUSIEF:
 • Vlucht Amsterdam - Tokyo en Osaka - Amsterdam met KLM (N-klasse).
 • Luchthavenbelastingen € 250,-. Wijzigingen voorbehouden.
 • Prive transfers.
  • EXCLUSIEF:
  • Overige excursies en entreegelden.
  • Business Class toeslag en hoogseizoentoeslag KLM op aanvraag.
  • Vluchttoeslag overige boekingsklasses KLM (i.p.v. N-klasse) en binnenlandse vluchten i.v.m. beschikbaarheid.
  • Kosten (toeristen)visum Jordanie ca. € 40,- (wijzigingen voorbehouden), bij aankomst verkrijgbaar.
   OVERIG:
  • In verband met sterke koersfluctuaties behouden wij ons het recht voor om (conform onze voorwaarden) koerstoeslagen te berekenen. Deze toeslagen zullen - indien van toepassing - netto, dus zonder opslag worden doorbelast.

Japan, het land met vele gezichten en het land van de rijzende zon.Traditionele en moderne architectuur wisselen elkaar op harmonieuze wijze af. Behalve bruisende metropolen, kunt u in Japan ook genieten van het plattelandsleven en mooie natuur. Door het uitstekende openbaar vervoer, is Japan bij uitstek geschikt om individueel te bereizen.

toevoegen aan favorieten
toegevoegd aan favorieten

Highlights

 • Tsukiji Tour en Sushi Cooking Class in Tokyo
 • Culturele tour per metro door Tokyo
 • Inclusief 7-daagse Japan Railway Pass
 • Overnachting in het charmante bergdorpje Takayama
 • Fietstocht en bezoek aan privé restaurant Kyoto in gezelschap van een Geisha
 • Bezoek Hiroshima en Fuji Hakone National Park
REISVOORSTEL AANVRAGEN

Persoonlijke Reisadvies

travel-agent

Voor een scherpe offerte gebaseerd op de laatste speciale aanbiedingen, neem contact op met onze enthousiaste en ervaren reisspecialisten via: 035-5431588 of vip@executivetravel.nl

Geweldige reis naar Thailand gehad en super georganiseerd door alle lieve dames van Executive Travel Services in Blaricum . Topservice en alles klopte perfect.

Herma & Arnold Tamse

Meer informatie

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel of vraag onze inspirerende bochure aan boordevol exclusieve en unieke reizen.

BROCHURE AANVRAGEN

Bedankt voor het aanvragen van een brochure!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Stel uw vraag, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bedankt voor uw vraag. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Executive VIP Travel
Executive Golf Travel
CarChallenge