telefoon email
 • zoekzoek
 • kaartkaart
Favorieten
Uw favorieten:
Er zijn nog geen favorieten toegevoegd.
  Ga naar favorieten
  Bestemming
  Thema
  Faciliteiten

  Frankrijk

  In Frankrijk bieden wij een afwisselende Fly & Drive aan op het wonderschone eiland Corsica. Corsica is een eiland met een indrukwekkende kustlijn, ruige bergen, meerdere natuurreservaten en pittoreske middeleeuwse dorpjes. Het is gelegen tussen Frankrijk en Italië en daarom in vele opzichten een mix van beide landen. Qua gastronomie is het het beste van 2 werelden: de Franse keuken aangevuld met Italiaanse invloeden. Het wordt wel ‘het eiland van de schoonheid genoemd’, geniet hier van de sfeervolle dorpjes, unieke flora en azuurblauwe zee. Ook als u andere delen van Frankrijk wilt bezoeken, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden ook een aantal rondreizen aan, waarbij u dit prachtige land ontdekt.

  U ZOEKT OP:

  10-daagse Prive Rondreis Corsica
  Prive Rondreizen

  10-daagse Prive Rondreis Corsica

  Europa-Frankrijk-Corsica

  Corsica is een eiland met een indrukwekkende kustlijn, ruige bergen, meerdere natuurreservaten en pittoreske middeleeuwse dorpjes. Het is gelegen tussen Frankrijk en Italië en daarom in vele opzichten een mix van beide landen. Qua gastronomie is het het beste van 2 werelden: de Franse keuken aangevuld met Italiaanse invloeden. Het wordt wel ‘het eiland van de schoonheid genoemd’, geniet hier van de sfeervolle dorpjes, unieke flora en azuurblauwe zee.

  Dag 1: Amsterdam - Ajaccio - Propriano
  Vlucht van Amsterdam naar Ajaccio, waar u na aankomst de huurauto ophaalt. Aansluitend rijdt u naar Propriano in het zuiden van Corsica, waar u twee nachten verblijft. Rest van de dag ter vrije besteding om te genieten van uw hotelfaciliteiten.

  Dag 2: Propriano
  Maak op eigen gelegenheid een wandeling door het charmante stadje Propriano dat een jachthaven heeft en kerkjes in pastelkleuren. Ook kan er een uitstapje worden gemaakt naar Parc Naturel Régional de Corse. Geniet van de prachtige flora en fauna in dit park, evenals de bijzondere historische gebouwen.

  Dag 3: Propriano
  Een heerlijk dagje aan het strand of ontspannen bij het zwembad.

  Dag 4: Propriano - Porto Vecchio
  Rit van Propriano naar Porto Vecchio, een idyllisch stadje aan de zuidoostkust van Corsica. In het oude centrum zijn er veel nauwe klinkerweggetjes en een plein “Place de la République” met gezellige restaurantjes. Rond deze plaats liggen ook de mooiste stranden van het eiland. In Porto Vecchio verblijft u 2 nachten.

  Dag 5: Porto Vecchio
  Geniet van een wandeling door het heuvelachtige landschap in de omgeving van Porto Veccio of bezichtig “Bastion de France” een oud Genuaans fort.

  Dag 6: Porto Vecchio - L’Ile Rousse of Calvi
  U rijdt vandaag naar L’Ile Rousse of Calvi voor een verblijf van 3 nachten. L’Ile Rousse heeft voor de kust een vuurtoren en verdedigingswerken en een markthal uit de 19e eeuw. Calvi was tijdens de late Middeleeuwen een Genuaanse nederzetting. De oude citadel en de historische kerken stammen uit deze tijd. De omgeving van Calvi wordt ook wel ‘de tuin van Corsica genoemd’. Hier groeien veel olijfbomen en diverse soorten fruit.

  Dag 7: L’Ile Rousse of Calvi
  Heerlijk relaxen aan het prachtige zandstrand of een excursie maken naar de omringende schilderachtige dorpjes.

  Dag 8: L’Ile Rousse of Calvi
  Vandaag ter vrije besteding om te genieten van de faciliteiten van het hotel of maak een wandeling door de omgeving.

  Dag 9: L’Ile Rousse of Calvi - Ajaccio
  Per huurauto terug naar Ajaccio voor de laatste overnachting. In de pittoreske hoofdstad van Corsica staat het geboortehuis van de Franse Keizer Napoleon. De huisjes zijn hier in zachte pastelkleuren geschilderd.

  Dag 10: Ajaccio - Amsterdam
  Na het ontbijt rit naar de luchthaven van Ajaccio waar u de huurauto inlevert en aansluitend terugvliegt naar Amsterdam. Einde van een geweldige reis.

  LEES MEER
  8-Daagse Zeilcruise - Corsica Dream South
  Cruises

  8-Daagse Zeilcruise - Corsica Dream South

  Europa-Frankrijk-Corsica

  Start uw Corsica Dream in Ajaccio en vertrek vervolgens zuidwaarts. Bezienswaardigheden in Valenco, Bonifacio en de Lavezzi-eilanden staan allemaal op de agenda! Na de Lavezzi Archipel, kunt u heerlijk zwemmen in het ‘natuurlijke aquarium’ in Ile Piana, waarna u terugkeert naar Ajaccio voor meer watersporten en relaxen.
  De standaard 2-persoonshut biedt genoeg ruimte voor twee, maar u zult niet veel tijd benedendeks doorbrengen, omdat er buiten zoveel moois te zien en doen is.

  Dag 1 : Ajaccio
  Aankomst en aan boord laat in de middag in Ajaccio. Vertrek rond 18.00 uur, richting Sainte Barbe in Ajaccio Bay, diner en avond aan boord.

  Dag 2 : Ajaccio – Valenco – 3 uur varen
  Zeil vandaag naar de Golf van Valenco, wiens schoonheid in veel traditionele Corsicaanse liedjes voorkomt. Meer aan in Porto Pollo voor de lunch, nadat u rond de riffen van Taravù heeft gevaren en heerlijk heeft kunnen zwemmen, kajakken en relaxen. Voor onze gasten die van snorkelen houden: ga met de bijboot naar de rotsen van Taravù, een prachtige snorkelplek.

  Na de lunch zeilen we richting de Golf van Valenco en de baai van Campo Moro. Het dorp Campo Moro was oorspronkelijk een eenvoudig vissersdorpje, bestaand uit slechts een paar grijze granieten huizen. Het heeft zeker haar echtheid en authentieke charme behouden. Aan wal vindt u een paar bars, restaurants en winkels. Bezoek het bastion, gelegen op de punt van Campo Moro. Deze historische plek is volledig gerestaureerd en toont de ongerepte architectuur van een versterkt Genuees gebouw.
  Aanmeren voor de nacht.

  Dag 3 : Golf van Valenco – Sénétose – 2 uur varen
  Maak, onderweg naar Sénétose, een stop in de baai van Arana voor en heerlijke lunch. En vergeet natuurlijk hier niet te zwemmen, snorkelen, kajakken en te relaxen.
  Vertrek naar Bonifacio. De hele kust na Acula is bezaaid met kleine fjorden. De rotsen op de punt van Rocapina lijken precies op een liggende leeuw.

  Arriveer laat in de middag in de parel van Zuid-Corsica: Bonifacio; zo mooi en zo spectaculair! Het binnenvaren van de haven van Bonifacio is zeer indrukwekkend, omdat de haven wordt gedomineerd door een enorme klif, waarop de versterkte ommuurde stad ligt. De inwoners menen dat dit grote fjord de plek zou zijn waar het zwarte schip van Ulysses beschutting zocht tijdens de Odyssey. Aanmeren voor de nacht.

  Dag 4 : Bonifacio – Lavezzi Archipel – 3 uur varen
  Na het ontbijt worden de zeilen gehesen richting de Lavezzi eilanden.
  Het buitengewone gezicht van deze rotsformatie geeft het gevoel dat we terug zijn in de Steentijd. Dit zee- en landreservaat beschermt voornamelijk een zeldzame soort zeemeeuw die zich in de enorme rotsen nestelt, evenals talloze vissen in de turquoise wateren. De hoog opgestapelde rotsblokken vormen kleine inhammen met ‘muren’ die gepolijst zijn door erosie.

  Geniet van de lunch tijdens deze hemelse stop en neem een verfrissende duik in het heerlijke water. Overnachting in Piana eiland, een natuurreservaat waar het water zo helder is dat men de 3 á 4 meter diepe witte zandbodem kan zien.

  Dag 5 : Ile Piana – Anse de Rocapina – 3 uur varen
  Na het ontbijt heeft u alle tijd om te zwemmen, snorkelen en te ontspannen.
  Na de lunch wordt er gevaren naar Rocapina en haar smalle baai die gedomineerd wordt door haar ‘leeuw’. Aanmeren voor de nacht.

  Dag 6 : Anse de Rocapina – Golf van Valenco – Propriano – 3 uur varen
  Geniet na het ontbijt van watersporten, zwemmen en het niets doen.
  Vertrek richting Propriano na lunch. Zeilen langs de kust van de Golf van Valenco en aankomst in Propriano. Aan de kust zijn vele huizen gebouwd rond deze typische levendige Corsicaanse haven, met volop bars en restaurants. De stad is zeer charmant en niet te druk, zelfs niet in het hoogseizoen. Bezoek het dorp en ontdek de vele winkels.
  Aanmeren voor de nacht in Propriano.

  Dag 7: Propriano – Ajaccio – 3 uur varen
  Hijs de zeilen in de ochtend richting Ajaccio, met een tussenstop bij de Genuese toren van Isolella. Geniet van de lunch met uitzicht op een mooi strand, waar alle tijd is voor sportief kajakken, snorkelen en zwemmen, voordat u richting Ajaccio vaart.
  Arriveer laat in de middag in Ajaccio en bezoek de stad. U zult haar historische en Napoleontische achtergrond zeker kunnen waarderen, maar geniet ook van de levendige pleinen. Overnachting in Ajaccio.

  Dag 8 : Ajaccio
  Ontscheping om 09.00 uur.

  Informatie over het schip:

  * Type schip: Catamaran Lagoon 620 (of vergelijkbaar)
  * Lengte: circa 62 foot / 19 meter
  * Aantal hutten: 6

  LEES MEER

  Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Bel ons op 035 543 1588, zodat wij uw reis op maat kunnen samenstellen.


  “Geweldige vakantie gehad, goed verzorgd. We zijn blij met de services van Executive VIP Travel.”

  Fam. vd Berg

  Meer informatie

  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel of vraag onze inspirerende bochure aan boordevol exclusieve en unieke reizen.

  BROCHURE AANVRAGEN

  Bedankt voor het aanvragen van een brochure!

  NEEM CONTACT MET ONS OP

  Stel uw vraag, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Bedankt voor uw vraag. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

  Executive VIP Travel
  Executive Golf Travel
  CarChallenge