telefoon email

8-Daagse Zeilcruise - Corsica Dream South

Europa-Frankrijk-Corsica
Zeilen Corsica 8
 • Algemene informatie
 • Prijzen
 • Over Corsica
8 dagen vanaf € 1.490,- p.p.!  Start uw Corsica Dream in Ajaccio en vertrek vervolgens zuidwaarts. Bezienswaardigheden in Valenco, Bonifacio en de Lavezzi-eilanden staan allemaal op de agenda! Na de Lavezzi Archipel, kunt u heerlijk zwemmen in het ‘natuurlijke aquarium’ in Ile Piana, waarna u terugkeert naar Ajaccio voor meer watersporten en relaxen.
De standaard 2-persoonshut biedt genoeg ruimte voor twee, maar u zult niet veel tijd benedendeks doorbrengen, omdat er buiten zoveel moois te zien en doen is.

Dag 1 : Ajaccio
Aankomst en aan boord laat in de middag in Ajaccio. Vertrek rond 18.00 uur, richting Sainte Barbe in Ajaccio Bay, diner en avond aan boord.

Dag 2 : Ajaccio – Valenco – 3 uur varen
Zeil vandaag naar de Golf van Valenco, wiens schoonheid in veel traditionele Corsicaanse liedjes voorkomt. Meer aan in Porto Pollo voor de lunch, nadat u rond de riffen van Taravù heeft gevaren en heerlijk heeft kunnen zwemmen, kajakken en relaxen. Voor onze gasten die van snorkelen houden: ga met de bijboot naar de rotsen van Taravù, een prachtige snorkelplek.

Na de lunch zeilen we richting de Golf van Valenco en de baai van Campo Moro. Het dorp Campo Moro was oorspronkelijk een eenvoudig vissersdorpje, bestaand uit slechts een paar grijze granieten huizen. Het heeft zeker haar echtheid en authentieke charme behouden. Aan wal vindt u een paar bars, restaurants en winkels. Bezoek het bastion, gelegen op de punt van Campo Moro. Deze historische plek is volledig gerestaureerd en toont de ongerepte architectuur van een versterkt Genuees gebouw.
Aanmeren voor de nacht.

Dag 3 : Golf van Valenco – Sénétose – 2 uur varen
Maak, onderweg naar Sénétose, een stop in de baai van Arana voor en heerlijke lunch. En vergeet natuurlijk hier niet te zwemmen, snorkelen, kajakken en te relaxen.
Vertrek naar Bonifacio. De hele kust na Acula is bezaaid met kleine fjorden. De rotsen op de punt van Rocapina lijken precies op een liggende leeuw.

Arriveer laat in de middag in de parel van Zuid-Corsica: Bonifacio; zo mooi en zo spectaculair! Het binnenvaren van de haven van Bonifacio is zeer indrukwekkend, omdat de haven wordt gedomineerd door een enorme klif, waarop de versterkte ommuurde stad ligt. De inwoners menen dat dit grote fjord de plek zou zijn waar het zwarte schip van Ulysses beschutting zocht tijdens de Odyssey. Aanmeren voor de nacht.

Dag 4 : Bonifacio – Lavezzi Archipel – 3 uur varen
Na het ontbijt worden de zeilen gehesen richting de Lavezzi eilanden.
Het buitengewone gezicht van deze rotsformatie geeft het gevoel dat we terug zijn in de Steentijd. Dit zee- en landreservaat beschermt voornamelijk een zeldzame soort zeemeeuw die zich in de enorme rotsen nestelt, evenals talloze vissen in de turquoise wateren. De hoog opgestapelde rotsblokken vormen kleine inhammen met ‘muren’ die gepolijst zijn door erosie.

Geniet van de lunch tijdens deze hemelse stop en neem een verfrissende duik in het heerlijke water. Overnachting in Piana eiland, een natuurreservaat waar het water zo helder is dat men de 3 á 4 meter diepe witte zandbodem kan zien.

Dag 5 : Ile Piana – Anse de Rocapina – 3 uur varen
Na het ontbijt heeft u alle tijd om te zwemmen, snorkelen en te ontspannen.
Na de lunch wordt er gevaren naar Rocapina en haar smalle baai die gedomineerd wordt door haar ‘leeuw’. Aanmeren voor de nacht.

Dag 6 : Anse de Rocapina – Golf van Valenco – Propriano – 3 uur varen
Geniet na het ontbijt van watersporten, zwemmen en het niets doen.
Vertrek richting Propriano na lunch. Zeilen langs de kust van de Golf van Valenco en aankomst in Propriano. Aan de kust zijn vele huizen gebouwd rond deze typische levendige Corsicaanse haven, met volop bars en restaurants. De stad is zeer charmant en niet te druk, zelfs niet in het hoogseizoen. Bezoek het dorp en ontdek de vele winkels.
Aanmeren voor de nacht in Propriano.

Dag 7: Propriano – Ajaccio – 3 uur varen
Hijs de zeilen in de ochtend richting Ajaccio, met een tussenstop bij de Genuese toren van Isolella. Geniet van de lunch met uitzicht op een mooi strand, waar alle tijd is voor sportief kajakken, snorkelen en zwemmen, voordat u richting Ajaccio vaart.
Arriveer laat in de middag in Ajaccio en bezoek de stad. U zult haar historische en Napoleontische achtergrond zeker kunnen waarderen, maar geniet ook van de levendige pleinen. Overnachting in Ajaccio.

Dag 8 : Ajaccio
Ontscheping om 09.00 uur.

Informatie over het schip:

* Type schip: Catamaran Lagoon 620 (of vergelijkbaar)
* Lengte: circa 62 foot / 19 meter
* Aantal hutten: 6
Vanaf € 1490 PP

2 pers./Standaard Hut/VP/Volgens programma
2023: afvaart op zaterdag vanuit Ajaccio

Arrangement exclusief vluchten en transfers.

Vertrek en aankomst is op zaterdag.

Het op deze website omschreven programma is de South route. Op enkele dagen wordt ook een Noord route gevaren: 13.05, 27.05, 10.06, 24.06, 08.07, 22.07, 05.08, 19.08, 02.09, 16.09.. Meer informatie over deze route op aanvraag.

Inbegrepen:
 • • Accommodatie in Standaard tweepersoonshut met prive badkamer (airco van 08.00 - 22.00 uur)
 • • Drankjes tijdens de maaltijden (tafelwijn en water), lokale aperitieven (punch, rum, fruitsappen)
 • • Bemanning: 3 personen (schipper, steward/kok)
 • • 2 Sets beddengoed, handdoeken en strandlakens per persoon per week
 • • Brandstof en water voor het jacht
 • • Verzekering van het jacht en de passagiers
 • • Watersport aan boord: snorkeluitrusting, zeekajak

  Niet inbegrepen:
 • • Extra drankjes, frisdranken en alcoholische dranken die niet inbegrepen zijn in het volpension.
 • • Verplichte cash box €275,- per persoon, ter plaatse met contant geld te voldoen (voor o.a. havengelden, national park fees, water, etc.).
 • basisprijs pp:
  verlenging pp pn:
  1 pers kamer pp pn:
  halfpension pp pn:
  executive suite pp pn:
  pool suite pp pn:
   BASISPRIJS PER PERSOON, EXCLUSIEF VLUCHTEN EN TRANSFERS

   INCLUSIEF
  • • Accommodatie in Standaard tweepersoonshut
  • • Volpension (ontbijt, lunch, diner)
    NIET INBEGREPEN
   • • Verplichte cash box €275,- per persoon,.

  Corsica is een Frans eiland gelegen in de Middellandse Zee. De hoofdplaats van Corsica is de stad Ajaccio. Naast de culturele bezienswaardigheden is Corsica vooral bekend om haar heerlijke stranden, prachtige landschappen en prehistorische vindplaatsen. Ook vindt u er veel wijngaarden en kunt u genieten van de heerlijke lokale keuken. Corsica heeft een aantal steden en badplaatsen die zeker niet gemist mogen worden. Ajaccio is de hoofdstad van Corsica. In deze stad werd Napoleon Bonaparte in 1769 geboren. Zijn geboortehuis in de Rue Saint-Charles kunt u nog steeds bezoeken. Een andere bezienswaardigheid is de kathedraal Notre-Dame-de-l’Assomption. De buitenkant van het kerkgebouw is vrij saai, maar eenmaal  binnen ziet u een overdaad aan marmer en vergulde versieringen. Bastia is de tweede grootste stad van Corsica, gelegen in het noorden van het eiland. De stad bezit een belangrijke haven. Ook zijn hier gezellige cafés en restaurants die in de avond veel vakantiegangers lokken. In de buurt van de oude haven vindt u ook de kerk Saint-Jean Baptiste. Dit is de grootste kerk van Corsica. Calvi is een badplaats in het noordwesten van Corsica. Het stadje heeft de grootste jachthaven van het eiland en verder kunt u door de prachtige smalle straatjes lopen van Calvi met een aantal winkels en restaurants. Het Zuid-Corsicaanse stadje Bonifacio is misschien wel het spectaculairste stadje. De stad ligt op een 80 meter hoge loodrechte kalkrots die oprijst uit de zee. Corsica heeft heel wat stranden te bieden. De mooiste stranden vindt u aan de oostkust van Corsica bij Porto-Vecchio. Vooral de prachtige blauwe zee en de uitstraling van bomen op het strand met op de achtergrond de prachtige rotsen, maken dit tot een van de mooiste stranden van Corsica. Corsica heeft op vakantiegebied dus heel veel te bieden. Door alle mooie steden, badplaatsen, natuurparken en stranden kunt u makkelijk een prachtige rondreis door Corsica maken en is er voor iedereen wat te beleven.

  toevoegen aan favorieten
  toegevoegd aan favorieten

  Highlights

  Een droom voor iedere zeiler
  • Ruige kustlijn
  • Prachtige baaien, stranden en ankerplaatsen
  • Historische havenplaatsjes
  REISVOORSTEL AANVRAGEN

  Persoonlijke Reisadvies

  travel-agent

  Voor een scherpe offerte gebaseerd op de laatste speciale aanbiedingen, neem contact op met onze enthousiaste en ervaren reisspecialisten via: 035-5431588 of vip@executivetravel.nl

  “Wij zijn fantastisch geholpen door Roeline, geen vraag was te gek en alles is goed geregeld.”

  Mevr. Lagerweij

  Meer informatie

  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel of vraag onze inspirerende bochure aan boordevol exclusieve en unieke reizen.

  BROCHURE AANVRAGEN

  Bedankt voor het aanvragen van een brochure!

  NEEM CONTACT MET ONS OP

  Stel uw vraag, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Bedankt voor uw vraag. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

  Executive VIP Travel
  Executive Golf Travel
  CarChallenge